Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Σήμερα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Pin It Button

20160831 191515a Sepolia Medium600 0

Παραμονή του οσίου Μελετίου του νέου σήμερα και η πρώτη μέρα του πανηγυριού στην Βορείου Ηπείρου, στον δρόμο που ξεκινάει από την εκκλησία, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Λουκουμάδες, παστέλια, μαλλί της γριάς, χαλβάς και «βρώμικα», πολλά «βρώμικα» και πολύ βρώμικα, έτσι όπως μας αρέσουν, αλλά και ηλεκτρικές μικροσυσκευές, γκατζετάκια κινέζικα, είδη για την κουζίνα και εργαλεία οικιακά, χαλιά και βελέντζες, φυτά και γλάστρες, φτηνοπαιχνίδια και φτηνορούχα της μισής σεζόν αλλά ότι πρέπει για τις άδειες τσέπες, τσαντάκια και νυχτικά, παπούτσια και παντόφλες, εικονίτσες και πίνακες ζωγραφικής(?)... είναι μόνο μερικά ενδεικτικά από αυτά που πωλούνται στην μεγάλη παράταξη των πάγκων των μικροπωλητών.

20160831 191503a Sepolia Medium600 0

Περιδιαβαίνεις ανάμεσα στους πάγκους και ακούς την οχλοβοή σε συνδυασμό με τα τραγούδια του βουνού και του λόγγου και της καψούρας και του λαϊκού χιπ-χοπ, που συνήθως ακούγονται σε αυτούς τους χώρους, από τους ίδιους τους μικροπωλητές των CD αλλά και των MP3 τώρα πιά.

Τα περί το κέντρο των Σεπολίων μαγαζιά φωταγωγημένα και ανοικτά μέχρι αργά, ιδίως τα καφενεία και τα ψητοπωλεία και οι φούρνοι, αλλά όχι μόνο αυτά.

Δύο μέρες θα κρατήσει το πανηγύρι και τέλος. Ειδικά για τα Σεπόλια σημαίνει και την αρχή του φθινοπώρου αλλά και σηματοδοτεί ότι το «τα κεφάλια μέσα» είναι πιά πολύ κοντά.

 

20160831 191530a Sepolia Medium600 0

 Βγήκαν και τα τραπεζάκια έξω

Σιγά- σιγά μπαίνουμε στους ρυθμούς της κανονικής ζωής. Τέρμα οι διακοπές και οι Σαββατοκυριακάτικες ανάσες στις παραλίες.

Μόνο προσοχή. Δεν χρειάζεται να μας κυριεύει το άγχος και η ρουτίνα.

Κι αν αισθανθούμε κάποια στιγμή πιεσμένοι, ας κοιτάξουμε για το πανηγύρι και κάποιου άλλου κοντινού άγιου. Δόξα τω θεώ, μας περισσεύουν οι άγιοι στον τόπο μας, άρα και τα πανηγύρια τους.

 20160831 191639a Sepolia Medium600 0
 η εκκλησία του Αγίου Μελετίου σημαιοστολισμένη, όπως πρέπει να είναι