Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Ειδήσεις Απόψεις Σχόλια

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Rating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star Blank
 
Zoosos1
Pin It Button

Οι πολικές συνθήκες που μας έχουν ζώσει τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα δεν επηρεάζουν μόνο το newsfeed σας στο facebook και στο instagram. Τα ζώα βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα στο κρύο αλλά και στην ανθρώπινη σκατοψυχιά, αφού όπως διαβάζουμε στο zoosos.gr ένας σκύλος βρέθηκε κυριολεκτικά παγωμένος στην πόλη της Δράμας, με φωτογραφίες που πραγματικά όσο άψυχος και να είσαι, σου σφίγγουν την καρδιά.

Το σώμα ενός αλυσοδεμένου σκύλου, κοκαλωμένο από το κρύο, σε όρθια στάση ανακάλυψε τυχαία ένας πολίτης σε ένα οικόπεδο λίγο έξω από το κέντρο της Δράμας. Αφού ο πολίτης ενημέρωσε την Αστυνομία και ρώτησαν γείτονες για το σε ποιον ανήκει το χωράφι κατάφεραν να εντοπιστεί ο δράστης και να συλληφθεί άμεσα. Όπως διαβάζουμε το ρεπορτάζ του zoosos:

Zoosos2 Sepolia Medium600 0

Από αστυνομικούς του Α.Τ. Δράμας συνελήφθη νωρίτερα ο άνδρας ο οποίος είχε τον σκύλο του δεμένο σ’ ένα περιφραγμένο χωράφι στην περιοχή του Αγίου Τρύφωνα Δράμας εκτεθειμένο στις ακραίες καιρικές συνθήκες, καθώς η θερμοκρασία το βράδυ φτάνει τους -12 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα στο ζώο στην κυριολεξία να παγώσει και να πεθάνει από το δριμύ ψύχος.

Zoosos3 Sepolia Medium600 0

Στη συνέχεια το πτώμα του ζώου μεταφέρθηκε για νεκροψία, ωστόσο, σύμφωνα με τον κτηνίατρο της Περιφέρειας θα χρειαστεί να περάσουν δύο μέρες μέχρι να ξεπαγώσει και να μπορέσει να γίνει η εξέταση του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο πολίτης που εντόπισε τον σκύλο ανέφερε ότι ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του κτήματος είχε στο χώρο και κότες τις οποίες κρατούσε περιφραγμένες με συρματόπλεγμα χωρίς κανένα σκέπαστρο ή προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Για την υπόθεση αναμένεται ο εισαγγελέας να αποφασίσει το πότε θα εκδικαστεί.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σύμφωνα με νεώτερο ρεπορτάζ από το ίδιο site, ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι αυτό το πλάσμα δεν πέθανε από το κρύο, αλλά πνίγηκε κρεμάστηκε από το σχοινί με το οποίο το είχε δεμένο ο βασανιστής του.

Αυτό όμως – η αιτία θανάτου δηλαδή – δεν αλλάζει σε τίποτα τις κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη του καθώς η παθητική και η ενεργητική κακοποίηση (βάσει των νόμων 4039/2012 και 4235/2014) σε περίπτωση θανάτου ή βασανισμού ζώου έχουν τις ίδιες ποινές και το ίδιο διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί δικάσιμος και καθώς η κακοποίηση του σκυλιού είναι εξόφθαλμη μετά την καταδίκη – είτε αυτή έχει χρηματική ποινή, είτε είναι με ή χωρίς αναστολή – θα πρέπει να του επιβληθεί και το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

Βέβαια ήδη στον ιδιοκτήτη του σκύλου επιβλήθηκε Διοικητικό πρόστιμο 1.200 ευρώ (για απουσία ηλεκτρονικής σήμανσης και απουσία βιβλιαρίου υγείας) από το Αστυνομικό Τμήμα Δράμας.

Πηγή: zoosos.gr