Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Ειδήσεις Απόψεις Σχόλια

Αξιολόγηση Χρήστη: 0 / 5

Rating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star BlankRating Star Blank
 
309dec86a4
Pin It Button

Οι πιστώτριες τράπεζες του ΔΟΛ αποφάσισαν να εκδώσουν να προχωρήσουν σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης ζητώντας παράλληλα την έκπτωση του βασικού μετόχου από τη διοίκηση του Οργανισμού κ.Σταύρου Ψυχάρη.

Εάν ο κ. Σταύρος Ψυχάρης αρνηθεί να αποχωρήσει τότε οι τράπεζες θα προσφύγουν στα δικαστήρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, ο όμιλος του ΔΟΛ δεν κατέβαλε ποσό περίπου 9,5 εκατ. ευρώ που είναι οι εξαμηνιαίοι τόκοι για τις δανειακές του υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου οι πιστώτριες τράπεζες συγκάλεσαν τη σύσκεψη ώστε να ληφθούν αποφάσεις για το μετοχικό – διοικητικό σχήμα του ΔΟΛ αφού οι ίδιες δεν προτίθενται να δώσουν νέα χρονικά περιθώρια για την εξυπηρέτηση των δανείων.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι τράπεζες ζήτησαν από την κυβέρνηση να υιοθετήσει τροπολογία η οποία να τους επιτρέπει να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ μετά την έκπτωση της διοίκησης. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν έχει δώσει απάντηση στο αίτημα.

Στη σημερινή σύσκεψη των τραπεζών συζητήθηκε το νομικό και οικονομικό μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουν οι τράπεζες για την μεταβατική περίοδο του ΔΟΛ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μία επιλογή που έχουν μπροστά τους είναι να οριστεί η Grant Thornton η οποία θα καταγράψει την οικονομική κατάσταση, τα περιουσιακά στοιχεία και θα ασκήσει προσωρινά χρέη διοίκησης μέχρι να αποφασισθεί η επόμενη μέρα του ΔΟΛ και να ολοκληρωθούν όλες οι νομικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με όσα έγραψαν οι Τυπολογίες, ενεργό ρόλο ενδιαφέρεται να παίξει ο Φ. Μπόμπολας του Εθνους, όταν οι τράπεζες, μετά από ένα χρονικο διάστημα κάνουν κρούση σε επιχειρηματίες. Εκεί ο Φώτης Μπόμπολας θα ήθελε να έχει μαζί του  επενδυτικό σχήμα του MEGA ( Δημήτρης Μάρης- Θεοχάρης Φιλιππόπουλος)  με σχέδιο τοποθέτησης χρημάτων με αντάλλαγμα το κούρεμα των δανειακών υποχρεώσεων.

Βεβαια όλα αυτά είναι έωλα καθώς παρόμοια και τεράστια προβλήματα έχει ο Πήγασος. Ενδιαμέσως, πάντως σύμφωνα με το σχέδο θα υπάρξουν, εθελούσια έξοδος του προσωπικού και δραστική μείωση μισθών των εργαζομένων.

PressPublica.gr