Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Ειδήσεις Απόψεις Σχόλια

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Pin It Button

Σε σημερινή της ανακοίνωση η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, δηλώνει ότι πληρώνει σήμερα τευτλοπαραγωγούς και αύριο του ιδιοκτήτες των μηχανημάτων συγκομιδής τεύτλων.

Ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε πάντως στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι μέχρι το μεσημέρι δεν είχαν μπει χρήματα στους λογαριασμούς τους, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν αμφιβάλλει για τις προθέσεις της εταιρία.

(σ.σ. 17/8 τελικά πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των τευτλοπαραγωγών 2,5 από τα 5 συνολικά εκατομμύρια που τους οφείλει η βιομηχανία).

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΒΖ τονίζεται ότι μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου θα εξοφληθούν οι τευτλοπαραγωγοί για τις οφειλές της βιομηχανίας απέναντι τους για το έτος 2015, όπως είχε δεσμευτεί«.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εύρυθμη λειτουργία των εργοστασίων Πλατέος και της Ορεστιάδας.

Αναφορικά με την έναρξη της διαδικασίας στα εργοστάσια της εταιρείας σε Πλατύ Ημαθίας και Ορεστιάδα, στην ανακοίνωση η διοίκηση της ΕΒΖ σημειώνει «με βάση τον προγραμματισμό η καμπάνια του 2016 θα ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Είναι εμφανές ότι μέσα από τις τεράστιες δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση της ΕΒΖ ΑΕ, έγινε κατορθωτή η συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας και η εξυγίανση της προχωρά με γοργούς ρυθμούς«.

Μεταξύ άλλων, μέσω της ανακοίνωσης η διοίκηση της ΕΒΖ ευχαριστεί «τόσο τους παραγωγούς για την τεράστια ανοχή που επέδειξαν όσο και τους εργαζόμενους για την συνεργασία τους«, ενώ υπογραμμίζει, «σαν νέα διοίκηση διαβεβαιώνουμε ότι ξεκίνησε μια νέα ελπιδοφόρος εποχή για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης και την καλλιέργεια ζαχαρότευτλων στην Ελλάδα«.