Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Ανάκατα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Pin It Button
Dendrosex
Όταν υπηρετούσα τη στρατιωτική μου θητεία στο μεγαλύτερο στρατόπεδο της χώρας, υπήρχε ένας μάγειρας που είχε "φάει" 4 χρόνια φυλακή. Μαζί με τα δύο της κανονικής του θητείας συνολικά είχε υπηρετήσει (μέχρι τότε) έξι! Δεν μαγείρευε για τους φαντάρους, μαγείρευε αποκλειστικά στη Λέσχη Αξιωματικών, δηλαδή για τους αξιωματικούς και τους υπαξιωματικούς που είχαν υπηρεσία.
Μου είχε φανεί πολύ παράξενο ένας άνθρωπος να έχει κυνηγηθεί τόσο πολύ και να μην του δίνουν απολυτήριο να γυρίσει κάποια μέρα στο σπίτι του.
Ούτε έγκλημα να είχε κάνει!είχα σκεφτεί τότε.
Το "μυστικό" δεν ήταν καθόλου μυστικό, ήταν γνωστό σε όλους. Λίγες μέρες να είχες στο στρατόπεδο και το μάθαινες. Εγώ προσωπικά το έμαθα από τον ίδιο.
 
Ο τύπος αυτός από το μικρό παραθυράκι του μαγειρείου της Λέσχης …πούλαγε! Όταν πήγαινε στην πόλη για ψώνια (με τζιπάκι και οδηγό του στρατοπέδου), δεν αγόραζε κιμάδες και κρέατα μόνο με τα χιλιάρικα που του έδινε ο υπεύθυνος σίτισης. Με δικά του χρήματα αγόραζε πολύ περισσότερο κρέας, το οποίο έψηνε και πούλαγε στους φαντάρους από το παραθυράκι. Με λίγες δραχμές έτρωγες φρεσκοψημένα μπιφτέκια, σουβλάκια, μπριζόλες, παϊδάκια, ενώ αγόραζες και όσες μπύρες άντεχε η τσέπη σου. Έπαιρνες τηλέφωνο για την παραγγελία και σου έλεγε τι ώρα ακριβώς να πας στο παραθυράκι για να μη σχηματίζονται ουρές. Όχι πως οι ανώτεροι δεν το ήξεραν, δεν έπρεπε όμως να γίνεται στόχος. Κάθε φορά που τελείωνε η φυλακή και πλησίαζε η ώρα του απολυτηρίου, ή με κάποιον θα έπαιζε τις μπουνιές, ή θα το έσκαγε και θα επέστρεφε μετά από μέρες (με την φυλακή να τον περιμένει). Το κόλπο καλά κρατούσε για 4 και πλέον χρόνια.
Μαγείρευε καλά και δεν τον άλλαζαν. Κάποτε που τον ρώτησα "Δεν βαρέθηκες φαντάρος; Αφού είσαι τόσο καλός γιατί δεν παίρνεις απολυτήριο και να πας να ανοίξεις ένα μαγαζί να κονομήσεις;", μου απάντησε "Μαλάκας είσαι; Έξω δεν με περιμένει κανένας. Δεν έχω ούτε σπίτι! Εδώ είναι η δουλειά μου. Δεν  πληρώνω νοίκια, ούτε η εφορία με ψάχνει".
Και είχε κονομήσει χοντρά. Χωρίς εφορία, ενοίκιο, νερό, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ και με πελατεία κάτι παραπάνω από σίγουρη.
 
Που τα θυμήθηκα όλα αυτά; Τα θυμήθηκα διαβάζοντας αυτό που έκαναν οι οκτώ "μάγκες" υπάλληλοι που δούλευαν στο κατάστημα αναμνηστικών ειδών στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Δεν έκοβαν αποδείξεις, δεν υπήρχαν παραστατικά αγοράς των ειδών που πουλούσαν, η δε ταμειακή μηχανή (η οποία βρισκόταν εκεί …απλά για να βρίσκεται) δεν ήταν καν δηλωμένη στην Εφορία.
 
Ποιος ξέρει πόσα χρόνια έκλεβαν, ποιος ξέρει πόσο μαύρο χρήμα διακινήθηκε και ποιος ξέρει πόσα λεφτά μοιράστηκαν.
"Παθογένειες του συστήματος", θα πει κάποιος.
"Έλα ρε που πέφτετε από τα σύννεφα, εδώ είναι Ελλάδα", θα πει κάποιος άλλος.
"Δημόσιος υπάλληλος και να μην κλέβει; Απλά δεν γίνεται!", θα πει κάποιος τρίτος.
 
Μέσα σε μια μόλις ημέρα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καταλόγισαν συνολικά 534 παραβάσεις.
(περίπου όσα και τα μπιφτέκια – μπριζόλες - σουβλάκια που πούλαγε ο μάγειρας που λέγαμε)
 
Ρε λεβέντες –και αναφέρομαι και στους τωρινούς αλλά κυρίως στους προηγούμενους- δεν σας έκανε καθόλου εντύπωση που εργάζονται 8 άνθρωποι σε έναν χώρο με τεράστια επισκεψιμότητα χειμώνα-καλοκαίρι (πάνω από 3,5 εκατομμύρια τουρίστες!) και δεν είχαν ποτέ και καθόλου εισπράξεις;
Αφού από την εργασία τους δεν υπήρχε κέρδος, δεν αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί να χρειάζονται 8 άνθρωποι (8 καριόληδες θα έλεγα, αλλά περιμένω να δω πως θα τους ονοματίσει η Δικαιοσύνη) και όχι ένας, απλά για να ανοίγει και να κλείνει την πόρτα;
Δεν αγχωθήκατε ποτέ που μισθοδοτείτε 8 υπαλλήλους, χωρίς να επιστρέφει στο δημόσιο από την εργασία τους ούτε ένα σεντ;
Δεν σκεφτήκατε ποτέ να ρίξετε μια ματιά σε εκείνη την κωλοταμειακή μήπως σκούριασε;
Ποια εικόνα άραγε να έχουμε στείλει στο εξωτερικό όταν ένας δημόσιος φορέας δεν δίνει αποδείξεις στους τουρίστες;
 
Παραστατικά αγοράς σίγουρα υπάρχουν και σίγουρα θα βρεθούν (για κάποιες τουλάχιστον από τις αγορές), ποιος μας λέει όμως πως όλα αυτά που πωλούσαν δεν τα είχαν προμηθευτεί με δικά τους χρήματα, το κέρδος των οποίων πήγαινε απευθείας στις τσέπες τους;
(να τος πάλι ο μάγειρας!)
 
Η κα Χρυσούλα Ζαχαριάδη, διαχειρίστρια του Εκθετηρίου στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, μεταξύ πολλών άλλων μαλακιών είπε:
- “Την ταμειακή την πήραμε πέρυσι...”,
- “Εμείς είμαστε υπάλληλοι και δεν έχουμε καμία σχέση με την Εφορία…”,
- “Όλα είναι χρεωμένα στο όνομά μου. Πώς μπορώ εγώ, να κλέψω τον εαυτό μου;”
Και το αμίμητο (κρατήσου από κάπου):
- “Υποθέτω, ότι αφού εμείς έτσι λειτουργούμε, αυτό είναι το καθεστώς σε όλη την Ελλάδα”.
Άσε τα υπόθετα κυρά Χρυσούλα, γιατί εδώ δεν μιλάμε για το μαγαζί-προίκα του μπαμπά. Που και τέτοιο να ήταν και πάλι απαιτείται η έκδοση αποδείξεων. 
Αλλά πες μας κι αυτό: αφού εκεί μέσα δεν χρησιμοποιείτε καθόλου την ταμειακή, τότε τι ρόλο βαράει;
 
Άσε, έκανα ρεπορτάζ και έμαθα. Στη θέση που βρέθηκε η ταμειακή αρχικά είχε προταθεί να μπει ένας φίκος. Επειδή όμως ο φίκος απαιτεί πότισμα, μάζεμα από φύλλα, γόπες κλπ, συμφώνησαν να βάλουν κάκτο.
«Μπα, τσιμπάει», πετάχτηκε κάποιος. Έτσι λοιπόν αποφασίστηκε να βάλουν στο τραπέζι μια ταμειακή, που δεν τσιμπάει, δεν χρειάζεται νερό και δεν προσφέρεται για τασάκι.
 
Ο επίλογος είναι ακόμη πιο γελοίος και μας προϊδέασε η κ. Χρυσούλα. Ο μέχρι στιγμής έλεγχος απέδειξε πως σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας (μερικές εκατοντάδες δηλαδή), υπάρχουν μόλις δύο ταμειακές μηχανές που έχουν δηλωθεί στην Εφορία.
Έχουμε λοιπόν το κράτος που κλέβει το κράτος!
Και μετά τρέχει το Υπουργείο (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ) να βάλει σύστημα εισροών-εκροών στα βενζινάδικα και gps στα βυτιοφόρα.
 
Μετά και το δημοψήφισμα, όπως όλοι καταλάβατε #menoumeevropi#.
Αλλά δεν θα γίνουμε ποτέ Ευρώπη. Να μου το θυμηθείτε!
Arkas23