Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Ανάκατα

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Rating StarRating StarRating StarRating StarRating Star
 
Pin It Button

Nifi Stalogo

Έγινε κάποτε ένα προξενιό… παλαιού τύπου.

Ο γαμπρός είδε τη νύφη μετά το γάμο, μόνο που εκείνη ήταν άσχημη.

Αποτέλεσμα;

Τον Μάρτη χρειαζόμαστε μεγάλες τσάντες, για να χωράνε γυαλιά ηλίου και ομπρέλα ταυτόχρονα…

Γιατί ο γαμπρός αυτός ήταν ο Μάρτης…

Όλα ξεκίνησαν όταν οι μήνες είχαν τη φαεινή ιδέα να παντρευτούν.

Βλέπεται τότε ο γάμος ήταν απαραίτητος, καθώς το Facebook δεν είχε εφευρεθεί να διαβάσουν κανένα ποστ παντρεμένου, να γλιτώσουν.

Τελοσπάντων, κάθε μήνας βρήκε μια γυναίκα που του άρεσε και την παντρεύτηκε.

Ο Μάρτης όμως δεν ήταν όπως φαίνεται και πολύ του… φλερτ και έτσι αποφάσισε να πάει σε προξενήτρα.

Γνωστές οι προξενήτρες, την έπαθε ο Μάρτης.

Διότι, του λέει η προξενήτρα «καλό κορίτσι, από σπίτι».

Ρωτάει ο Μάρτης: «Όμορφη;»

Λέει εκείνη: «Νοικοκυρά».

Απονήρευτος ο Μάρτης δεν κατάλαβε και δέχτηκε. Σου λέει καλή θα είναι.

Και μαζεύτηκαν γνωστοί και φίλοι (οι μέρες, οι ώρες, τα λεπτά…) και έγινε γλέντι τρικούβερτο.

Μόνο που του Μάρτη μας του βγήκε ξινό. Γιατί όταν, μετά το γλέντι, ήρθε η ώρα της… κρίσεως, τα μαντάτα ήταν άσχημα. Για την ακρίβεια η νύφη ήταν άσχημη. Άσχημη σου λέει με όλη τη σημασία της λέξης. Δεν υπήρχε πιο άσχημη στον κόσμο!

Και, επειδή ούτε το διαζύγιο ήταν της μόδας τότε, έμεινε μαζί της.

Και από τότε μέχρι σήμερα (αυτός είναι γάμος, όχι οι σημερινοί, από την εκκλησία στο δικηγόρο!!!) κάθε φορά που τη βλέπει αστράφτει και βροντά. Και… βρέχει και κάνει παγωνιά. Όταν από την άλλη, ξεχνιέται, παίζοντας τάβλι με τον Απρίλη, ηρεμεί, γαληνεύει και… κάνει καλό καιρό.

Τώρα, επειδή έχουν περάσει και πολλά χρόνια, η ιστορία έχει δεχτεί και αλλοιώσεις. Διότι, την πήραν τα μεσημεριανά, έκαναν δηλώσεις γνωστοί και μη και άλλαξε το νόημα. Έτσι, στην Μεσσηνία, οι εκεί «τηλεοπτικοί σταθμοί» κάνουν λόγο για μία νύφη που από μπροστά είναι πολύ άσχημη, ενώ από πίσω είναι πολύ όμορφη. Όταν ο Μάρτης τη βλέπει καταπρόσωπο κλαίει και ο καιρός χαλάει, όταν όμως την κοιτάζει από τις πλάτες ευχαριστιέται και ο καιρός καλοσυνεύει.

Με λίγα λόγια «Ο Μάρτης πότε κλαίει και πότε γελάει».

Πάντως, κάποιες φήμες λένε ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι και ότι ένα σκάνδαλο κρύβεται στην ιστορία. Σύμφωνα με αυτό, ο Μάρτης είναι… δίγαμος.

Μάλιστα κυρίες μου. Ακόμα και αυτός, ο γλυκός, που σημαίνει την αρχή της άνοιξης και τη χαρά του έρωτα, την έχει κάνει την… κουτσουκέλα του και έχει δύο γυναίκες. Τι περιμένετε από τους δικούς σας;

Έχει λοιπόν δύο γυναίκες. Τη μια πολύ όμορφη και φτωχή και την άλλη πολύ άσχημη και πλούσια (λογικά η άσχημη έπρεπε να είναι πλούσια, για να εξηγηθεί το ειδύλλιο…). Ο Μάρτης κοιμάται στη μέση και όταν γυρίζει κατά την άσχημη, κατσουφιάζει και ο καιρός χαλάει, όταν όμως γυρίζει κατά την όμορφη, χαίρεται και γελάει, και ο καιρός είναι καλός. ζεστός με ήλιο.

Και επειδή το χρήμα ουδείς εμίσησε -για να είμαστε και ρεαλιστές- τις πιο πολλές φορές κατσούφης είναι, καθώς κοιτάζει την άσχημη που τον τρέφει!!!

Χαραμοφάης ο Μάρτης τελικά…

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα πληρώνουμε τώρα εμείς και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε.

Για καλό και για κακό πάντως, εσείς βάλτε ένα «Μάρτη» σήμερα στο χέρι, μην έχει τις καλές του φέτος και σας κάψει ο ήλιος.

Και από εκεί και πέρα τι να πω;

Ευτυχώς να λέμε που τουλάχιστον οι άλλοι 11 μήνες ήταν ερωτιάρηδες και τη βρήκαν τη γυναίκα μόνοι τους…

unblock.gr